تاریخچه و خصوصیات پیراهن مردانه

پیراهن مردانه تاریخچه‌ای بسیار طولانی دارد و نوع امروزی آن از اواخر قرن نوزدهم تولید شد. در سال 1871 شرکتی بانام  برون و دیویس (Brown & Davis Co) نوعی پیراهن  تولید کرد که قسمت سینه آن با دکمه بسته می‌شد.  اولین نوع پیراهن‌ها را از سر به تن می‌کردند و استفاده از آن در میان آقایان بسیار عمومیت داشت.

پیراهن‌ها تا قرن 18 تنها به‌عنوان زیرپوش استفاده می‌شدند و فقط یقه آن‌ها قابل‌مشاهده بود. پیراهن سفید تا اواخر قرن نوزدهم نمادی از متانت و وقار بود. این نوع پیراهن تنها مورداستفاده افراد متمول جامعه قرار می‌گرفت به این دلیل که نیاز به شستشویی زیاد داشت و همین امر موجب از بین رفتن لباس می‌شد و باید به‌طور مداوم با یک پیراهن نو جایگزین می‌شد.

در اواخر قرن نوزدهم پیراهن‌های راه‌راه نیز عرضه شدند اما به‌عنوان یک لباس رسمی مورد استقبال قرار نگرفتند.

یقه پیراهن‌ها درگذشته تفاوت‌های اساسی با برش یقه کنونی داشت. تفاوت اصلی این نوع یقه در نوع ایستاده و معمولی آن بود.

تا اواخر قرن نوزدهم پیراهن‌های با یقه‌ایستاده تنوع بسیاری داشتند و اندازه دور گردن این نوع یقه‌ها را پهنای آن مشخص می‌کرد. پس از گذشت مدتی یقه‌های معمولی یا همان شکاری جایگزین یقه‌های ایستاده شدند. از دهه 30 یقه‌ایستاده با فراک و اسموکینگ پوشیده می‌شد.

بخش بسیار جالب این پیراهن‌ها امکان جداسازی یقه از پیراهن بود بدون آنکه به بخش‌های اصلی پیراهن آسیب وارد شود. این قابلیت باعث می‌شد که شستشویی یقه پیراهن بسیار آسان شود.

در اواخر جنگ جهانی اول پیراهن‌ها به شکل امروزی درآمدند و تابه‌حال تغییر چندانی در آن‌ها رخ نداده است. تنها در دهه 60 که جلیقه از لباس مردانه حذف شد به پیراهن‌ها جیب اضافه شد.

پیراهن مردانه

خصوصیات یک پیراهن خوب

هر چه تعداد بخیه‌ها بیشتر باشد پیراهن استحکام بالاتری دارد. یک پیراهن خوب دارای هشت بخیه در هر یک سانتی‌متر می‌باشد و معمولاً با ماشین تک سوزن دوخته می‌شود. وجود بخیه‌های بیشتر باعث می‌شود پیراهن پس از شستشوهای مکرر دچار پارگی نشود. پیراهن‌های با درجه کیفیت پایین‌تر با ماشین دو سوزن که دوخت دوتایی می‌زنند دوخته می‌شوند.

یک پیراهن خوب باید دارای طلق جداسازی گوشه یقه باشد. کار اصلی طلق‌ها این است که باعث ایستایی یقه می‌شود و یقه را برای بستن کراوات مناسب می‌کنند. پیراهن‌های یقه دکمه‌دار نیاز به این نوع طلق ندارند.

در دوخت پیراهن باید به جزئیات توجه شود و راه‌های سرشانه با آستین دقیقاً جفت شوند. همیشه در تولید پیراهن‌های مرغوب به جفت شدن طرح پارچه توجه ویژه‌ای می‌شود.

علاوه بر این در پیراهن‌های باکیفیت دوخت خوب محل اتصال آستین به مچ دارای چند پیلی است و با دوخته شدن یک دکمه کوچک در بالای مچ آستین، زیبایی آن دوچندان می‌شود.

یوک (تکه سرشانه از پشت) از پیراهن‌های سنتی به‌جامانده است. این پیراهن‌ها مناسب افرادی هستند که سرشانه‌های بلندی دارند. در تولید انبوه معمولاً یوک وجود ندارد زیرا هزینه‌بر است.

 خرید اینترنتی پیراهن مردانه هاکوپیان 

7 thoughts on “تاریخچه و خصوصیات پیراهن مردانه

  1. عبدالمجید امیری زاده میگوید:

    باسلام
    اندازه و نوع دوخت و شیکی پیراهن بسیار خوب و مناسب بوده
    لطفا راهنمایی بفرمائید. پیراهن ها خیلی زود چروک میشن مدلی در این برند که نیاز به اتوی کمتری داشته باشه و چروک نشه وجود داره که تهیه بکنیم.

    • نادره عطا میگوید:

      آقای امیری زاده
      بخش اعظم چروک نشدن لباس خصوصا پیراهن به پروسه شستن بر می گردد البته مواد غیر طبیعی کمتر چروک می شود ولی از طرفی پیراهن های با کیفیت از مواد طبیعی و کتان تهیه می شود.. ولی راه کار برای مشکل شما : پیشنهاد می کنم ۱- حرات درجه ماشین ۳۰ به بالا انتخاب نکنید ۲- دور گردش ماشین از ۶۰۰ و یا ۴۰۰ بیشتر انتخاب نکنید چون هر چقدر دور گردش ماشین بالا تر باشد چروکی لباس بیشتر می شود .۳- بعد پایان برنامه پیراهن را از ماشین در آورده دو سه بار تکان داده و به چوب لباسی آویزان کرده یکی دو تا از دگمه ها را بسته که فرم یقه نشست خوبی داشته و یکی دو با با دست روی سطح نمناک پارچه بکشید و در فضای مناسب آویزان کنید برای خشک شدن . مشکل چروک نداشته و شاید نیاز به اطو نیز نباشد بستگی به جنس دارد .موفق باشید .Nadi Atta

  2. نیما سیفی میگوید:

    لطفاً قیمت ها رو برام ایمیل کنید ممنون شرکت هاکوپیان نیاز به تبلیغ ندارند چرا که تولیداتش حرف اول رو میزنی و این برتری بدلیل صداقت در تولید و کیفیت برتر اون هستش

  3. نادره عطا میگوید:

    با درود و سپاس
    چند نکته به دانش و اطلاعاتم افزوده شد . ممنون از جهت.
    هر چند که سالهاست در رشته فشن و پوشاک مشغولم ولی ارادت خاص دارم به شرکت هاکوپیان که همیشه برای بالا بردن سطح آگاهی عموم در این رشته شبانه روز با انتشار کتابها و مجلات و همینطور در دنیای مجازی تلاش بی وقفه نموده اند.
    بسیار سپا سگزارم.
    نادره عطا Nadi Atta

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8  +  1  =