مسئولیت اجتماعی

شرکت هاکوپیان در حالی که برای بیش از 700 نفر به صورت مستقیم و بیش از همین تعداد به صورت غیر مستقیم ایجاد اشتغال کرده است، “دغدغه‌مندی اجتماعی” را وظیفه ذاتی هر بنگاه اقتصادی می‌داند، چراکه کمک به ترویج سرمایه‌های اجتماعی و رفع گره‌های جامعه تبعات مثبتی برای توسعه جوامع دارد. لذا مجموعه هاکوپیان از بدو تاسیس در این حیطه فعالیت‌های چشم‌گیری داشته است. رئوس اهداف این فعالیت‌ها را می‌توان در توجه و حراست از محیط زیست، توجه به آموزش، قدردانی از قهرمانان ملی، آراستگی نمایندگان کشور در صحنه‌های گوناگون ملی و بین‌المللی و حمایت از هنر و هنرمندان ملی خلاصه کرد.

آقای هاکوپیان بنیانگذار شرکت هاکوپیان در راستای نظام‌بخشی به فعالیت‌های صنفی صنعت پوشاک اقدام به تاسیس انجمن طراحان لباس و پارچه کشور و همچنین انجمن صنایع پوشاک ایران کرده‌اند. این انجمن‌ها در تعامل فعال با مراکز تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری کشور نقش بسزایی در حفظ پویایی افراد حقیقی و حقوقی در حوزه پوشاک و طراحی در شرایط مختلف اقتصادی و اجتماعی داشته و دارند.

در همین راستا ارتباط مستمر ایشان با وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در راستای پیگیری و حل مشکلات فعالان پوشاک، تدوین آیین‌نامه تولید و پخش و صادرات پوشاک و همکاری در تهیه اسناد بالادستی در مبارزه با قاچاق کالای مرتبط با این صنعت بسیار موثر و پیش‌برنده بوده است.

از سوی دیگر اهتمام ویژه به افزایش کیفیت و کمیت تولید داخلی و اشتغال‌زایی ناشی از آن، از اولویت‌های برجسته ایشان است. از همین رو با پیشگامی در ایجاد شهرک ویژه پوشاک ایران با همکاری بیش از 200 تولیدکننده (که توسط مقام محترم ریاست جمهوری کلنگ‌زنی شد) و همچنین آموزش و سرمایه‌گذاری در جهت اشتغال زنان سرپرست خانوار و اقدام به عقد تفاهم‌نامه در خصوص کارگاه‌های کوچک با سازمان برنامه و بودجه نموده اند.

طراحی و دوخت لباس مهمانداران بازی های آسیایی در همان سال و لباس اعضای ارکستر سمفونیک تهران در سال‌های 1353 تا 1356 از دیگر فعالیت های هاکوپیان در عرصه عمومی کشور بود.

توجه به محیط زیست در هاکوپیان اهمیت ویژه‌ای دارد. از سرمایه‌گذاری گسترده در حوزه تصفیه آب و پسماند کارخانه‌های هاکوپیان گرفته تا مقررات مربوط به کاهش پسماند در تولید مورد توجه‌اند. این اما پایان کار نیست. تامین‌کنندگان مواد اولیه نیز به دقت رصد می‌شوند تا در فرآیندهای تولید خود به محیط زیست و کاهش پسماند و مصرف آب توجه داشته باشند. چه بسا تامین مواد اولیه با هزینه بالاتری صورت می‌گیرد اما اصول اساسی هاکوپیان مورد تردید واقع نمی‌شوند.

طرح چرخه، یکی دیگر از فعالیت‌های هاکوپیان طی سالیان متمادی است. در این طرح مشتریان هاکوپیان با تحویل البسه قدیمی خود (از همین برند)، اعتباری برای خریدهای آتی دریافت می‌کنند. هاکوپیان نیز با ترمیم و نوسازی البسه دریافتی و شستشوی مجدد، آنها را در اختیار بخش محروم جامعه در نقاط مختلف کشور قرار می‌دهد. حفظ محیط زیست و سرمایه‌ی ملی با ایجاد چرخه استفاده مجدد و کمک به اقشار محروم در این فرآیند مورد توجه قرار دارند.

در حوزه آموزش، چند فعالیت اصلی در دستور کار هاکوپیان قرار دارند. اول مدرسه‌سازی است. تا کنون سه باب مدرسه در شهرهای بومهن، بم و کرمانشاه ساخته شده است تا امکان تحصیل برای بخشی از فرزندان این خاک که به واسطه محرومیت‌های اقتصادی یا بلایای طبیعی نظیر زلزله دچار آسیب شده‌اند، فراهم گردد.

ترجمه و تکثیر کتاب‌های آموزشی در حوزه تخصصی خیاطی مورد توجه آقای هاکوپیان بوده است که تلاش شده این کتاب‌ها با هزینه‌هایی بسیار پایین‌تر از قیمت معمول کتاب‌های درسی و آموزشی است در اختیار علاقه‌مندان قرار گیرد.

در قسمتی دیگر از فعالیت‌ها، جناب آقای هاکوپیان اقدام به تاسیس موسسه آموزشی نمودند. هدف اصلی این آموزشگاه توسعه آموزش تخصصی خیاطی با بهترین متدهای روز دنیا نظیر متد موسسه مولر است. کما اینکه فعالیت‌های آموزشی ایشان در دانشگاه‌های مختلف نظیر دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه الزهرا و انجمن طراحان به صورت پیوسته در حال انجام است. ایشان در جهت حفظ و توسعه روابط بین المللی و انتقال دانش و تجربه پیشگامان این صنعت در دنیا مکررا اقدام دعوت از اساتید به نام ایتالیایی و آلمانی برای برگزاری دوره‌های آموزشی برای علاقه‌مندان کرده‌اند.

ورود به آراستگی نمایندگان ملی کشور با حمایت از تیم‌های ملی فوتبال ایران (17 تیم ملی در رده‌های مختلف سنی و دو بخش بانوان و آقایان) طی قراردادی با فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران از سال 1397 تا پایان 1399 نقطه عطفی در آراستگی ملی‌پوشان فوتبال کشور و چه بسا فرهنگ‌سازی در حوزه فوتبال به عنوان عمومی‌ترین ورزش کشور بود.

طراحی و تولید لباس رسمی بازیکنان و کادر فنی تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 2018 روسیه

طراحی و تولید لباس رسمی بازیکنان و کادر فنی تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 2018 روسیه

اما آنچه برای نوجوانان، جوانان و امیدهای بانوان و آقایان انجام شد کاری است که پیش از این انجام نشده بود و شاید تا مدت‌ها پس از این هم انجام نشود.

در حوزه هنر و توجه به هنرمندان اقدامات ماندگاری زیادی صورت گرفته است. حمایت از ارکسترهای ملی ایران و ارکستر سمفونیک تهران در قالب قرارداد با بنیاد فرهنگی هنری رودکی در سال 1397 یکی از برجسته‌ترین آنهاست.

این حمایت با تقدیم البسه رسمی رهبران، نوازندگان و خوانندگان ارکسترها آغاز شد، و با حمایت مالی جهت حضور گروه منتخب ارکسترهای ایرانی در روسیه همزمان با بازی‌های جام جهانی 2018، و اجراهایی در شهرهای مسکو، سنت پترزبورگ و کازان ادامه یافت.

حمایت از تئاترهای بینوایان، اشک‌ها و لبخندها و مجموعه کنسرت‌های شب‌های جَز با هدف ایجاد امکان تماشای آن برای اقشار مختلف نظیر دانشجویان دانشگاه‌های مختلف، همچنین دعوت از منتخبی از پزشکان عزیز جهت گذراندن بی‌دغدغه زمانی خوش با خانواده و دوستان در حوزه هنر به انجام رسیده است.

در آسمان پر ستاره هنر این سرزمین، حمایت از استاد گرانقدر، جناب آقای کیهان کلهر و تور سراسری شهر خاموش ایشان در سال 1398 و برگزاری 3 کنسرت آنلاین در سال 1399 از افتخارات دیگر هاکوپیان در ایجاد امکان دسترسی عمومی به هنر فاخر و هنرمندان ملی کشور بوده است.

پزشکان همیشه مورد توجه هاکوپیان بوده اند. هاکوپیان معتقد است توجه به گروه‌های مرجع و قدردانی از ایشان موجب قوام بیشتر جامعه می‌شود. در این بین پزشکان که علی‌رغم فعالیت‌های چشم‌گیر در حوزه درمان، گاهاً مورد کم‌مهری قرار می‌گیرند می‌بایست مورد توجه ویژه باشند. لذا هاکوپیان با طراحی مجموعه رویدادهای “شب‌های پزشک هاکوپیان” تلاش شد تا فرصت‌هایی بی‌دغدغه برای این افراد برنامه‌ریزی شود تا در کنار خانواده به تماشای برنامه‌ای هنری از جمله اجرای ارکسترهای ملی ایران یا ارکستر سمفونیک تهران، تئاتر بینوایان، تئاتر اشک‌ها و لبخندها، مجموعه کنسرت‌های شب‌های جَز و … بنشینند.

هاکوپیان با طراحی نشان دوسالانه پروفسور عدل، علاوه بر ادای احترام به نام این استاد پرآوازه حوزه پزشکی کشور، تلاش کرد تا ضمن قدردانی از جامعه پزشکی، قدردان پزشکانی باشد که عمر خود را صرف خدمت صادقانه به مردم کرده‌اند و همواره بی‌ادعا مشغول خدمت بوده‌اند. اولین نشان در سال 1397 به جناب آقای استاد مرحوم انوشیروان هدایت اهدا شد و دومین نشان در سال 1399 به جناب آقای دکتر فرخ سعیدی تقدیم شد.

از مجموعه فعالیت‌های مسئولیت اجتماعی با محوریت پزشکان و کادر درمان، تولید لباس‌های محافظ کادر درمان (گان) با شیوع بیماری کرونا در ابتدای سال 1399 (نزدیک به بیست هزار گان) می‌باشد. در روزهای آغازین اپیدمی کرونا با تبدیل خط تولید کارخانه پیراهن‌دوزی خود به تولید لباس‌های محافظتی کادر درمان و تولید هزاران دست از این البسه، شوق محبت خود به پزشکان و کادر درمان را برای تاریخ عینیتی ماندگار بخشیدیم و خاطرات دوران دفاع مقدس را زنده کردیم، امید که جان‌بخشان مسیحایی این حضور بی‌منت را نیز از ما بپذیرند.

حمایت از مجموعه رویدادهای کرونا روایت در سال 1399 به منظور قدردانی از این عزیزان و ماندگار شدن فعالیت‌ها و جان فشانی‌های ایشان در این دوران سخت در دستور کار هاکوپیان قرار گرفت.