چگونه ساسپندر بپوشیم؟

این روزها افراد زیادی هستند که از کمربند استفاده می‌کنند و این اکسسوری بخشی از واجبات لباس (مخصوصاً لباس آقایان) شده است. اما در زمان جنگ جهانی اول، کمربند بیشتر در لباس‌های نظامی استفاده می‌شد و به غیر از آن بیشتر حالت تزیینی داشت. وسیله‌‌ای که بیشتر از همه برای نگهداری شلوار آقایان استفاده می‌شد، ساسپندر بود.

ساسپندر به صورت‌های مختلف استفاده می‌شد، اما ساسپندرهای مدرن امروزی را اولین بار آلبرت تورستون در سال ۱۸۲۰ اختراع کرد.

امروزه نیز بسیاری از طراحان لباس برای ایجاد یک استایل خاص از آن استفاده می‌کنند.

ساسپندرهای مدرن امروزی را اولین بار آلبرت تورستون در سال ۱۸۲۰ اختراع کرد.

اما ساسپندر چیست؟

ساسپندر نوارهای باریک پارچه‌ای است که روی شانه‌های فرد قرار می‌گیرد و از پشت و جلوی او به شلوار وصل می‌شود. این اتصال از طریق گیره یا دکمه صورت می‌گیرد.

شکل

بیشتر آن‌ها به صورت X یا Y در پشت فرد روی هم قرار می‌گیرد، اما مدل‌های موازی هم وجود دارد.

جنس

ساسپندر جنس‌های مختلفی دارد اما جنس‌های ابریشمی، ریون و پشمی از انواع سنتی آن است. و هم چنین خاصیت کشی دارد و معمولاً قسمتی که به شلوار وصل می‌شود، چرم است.

مزایای 

کمربند کمر شلوار را تنگ می‌‌کند تا بتواند شلوار را ثابت نگه دارد. ساسپندر با نقاط اتصالی که دارد شلوار را محکم نگه می‌دارد. از ویژگی‌های آن راحتی است، به همین دلیل بسیاری از آقایان ترجیح می‌دهند از آن به جای کمربند استفاده کنند. علاوه بر این اندازه‌ی ساسپندرها را می‌توان تنظیم کرد تا شلوار بالاتر یا پایین‌تر قرار بگیرد. آقایانی که اندام بزرگ‌تری دارند و کمی چاق هستند، بیشتر به سمت ساسپندر تمایل دارند چراکه مثل کمربند شکم آن‌ها را اذیت نمی‌کند.

چگونه بپوشیم

بسیاری از آقایان ابتدا قسمت پشتی آن را می‌بندند، سپس شلوار را می ‌پوشند و قسمت جلویی آن را می‌بندند. بعضی از آن‌ها گیره‌های فلزی دارند و با این گیره‌ها به شلوار وصل می‌شوند. بعضی از آن‌ها با دکمه به شلوار وصل می‌شوند؛ البته این شلوارها باید جای دکمه‌ی ساسپندر داشته باشد تا بتوان از این مدل استفاده کرد.

به یاد داشته باشید که ساسپندر هیچ وقت همراه با کمربند استفاده نمی‌شود.

در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم دیده شدن ، مناسب تلقی نمی‌شد، چراکه نوعی زیرپوش به حساب می‌آمد. اما استاندارها تغییر کرد و امروزه استفاده از ساسپندر و دیده شدن آن به هیچ عنوان بد و زشت تلقی نمی‌شود.

ساسپندرهای مشکی به دلیل اینکه با لباس‌های زیادی ست می‌شود، محبوبیت بیشتری دارد. اما رنگ‌های متفاوت دیگر و یا حتی مدل‌های طرح‌دار هم طرفداران زیادی دارد. اگر می‌خواهید در محیط کار و محیط‌های رسمی از ساسپندر استفاده کنید، بهتر است سراغ رنگ‌های کلاسیک مثل مشکی، آبی لاجوردی و خاکستری مایل به قهوه‌ای بروید و بهتر است آن را با کفشتان ست کنید.

ساسپندرهای مشکی به دلیل اینکه با لباس‌های زیادی ست می‌شود، محبوبیت بیشتری دارد.

معایب 

درست است که ساسپندر به راحتی معروف است، اما از معایب آن‌ این است که به اندازه‌ی کمربند خیلی سفت و محکم نیست و نمی‌توان به آن‌‌‌ اعتماد کرد. مثلاً ممکن است گیره‌ها باز شود و یا به جایی گیر کند و پاره شود و هم شلوار و هم ساسپندر آسیب ببیند.

  • ساسپندری که خاصیت کشی خود را از دست داده باشد، عملاً غیر قابل استفاده می‌شود و نمی‌تواند شلوار را سفت نگه دارد.
  • ساسپندر اغلب مخفی است و به اندازه‌ی کمربند جلوه و تاثیر گذاری چندانی ندارد.

در کل استفاده از ساسپندر را به شرطی پیشنهاد می‌کنیم که جنس آن خوب باشد و بتواند به خوبی شلوار را نگه دارد.

4 thoughts on “چگونه ساسپندر بپوشیم؟

  1. کمال میگوید:

    سلام، بابت توضیحات تشکر میکنم، بهتر است به این نکته هم اشاره بشود که بعضی افراد بالاجبار از یاسمن در استفاده می کنند چون بطور مثال کلستومی هستند یعنی بدلایل توسط پزشک جراح عمومی روده بزرگ یا مجرای دفع ادرار آنها از کنار شکمشان بیرون آورده می شود و کیسه ای بوسیله چسب مخصوص رو آن تعبیه میشود تا محتویات دفعی وارد آن بشود، این کیسه ها قابلیت نظافت و تعویض دارند اما این افراد در استفاده از کمربند برای نگهداری شلوار دچار مشکل میشوند ولی ساسپندر برایشان ایدآل است.

  2. کمال میگوید:

    در ابتدای متن بالا بنده بجای ساسمندر نوشتم یاسمن که درواقع هوشمند بودن گوشی این مشکل را ایجاد کرد، متاسفانه قابلیت اذیت و ویرایش متن وجود نداشت تا اصلاح کنم، با عرض پوزش.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  +  29  =  30