روز جهانی کار و کارگر

روز کارگر

روز جهانی کار و کارگر در ابتدای ماه می فرصتی برای تأمل بر مفهوم ‘کار’ به‌عنوان رکن اصلی مولد، محور پویایی، و معیاری برای خلق ارزش در جوامع بشری است. ‘کار’ که از ابتدای تاریخ بشر بر روی کره زمین به‌عنوان نیازی اساسی درک شده است.

این روز نمادی از تلاش میلیاردها انسانی است که در اطراف این مفهوم، با تلاشی بی‌وقفه به خلق ارزش و پیشرفت جوامع مشغول‌اند. هر پیچ و مهره‌ای که بسته می‌شود، هر شاخه‌ای که می‌روید، و هر خدمتی که عرضه می‌گردد، حاصل ساعت‌ها کار، تفکر، هم‌اندیشی و ازخودگذشتگی بسیاری از انسان‌هاست.

این انسان‌ها با همدلی و همیاری، چه به‌عنوان نیروی کار و چه در نقش کارآفرینان، چرخ‌های صنعت و اقتصاد را به حرکت درآورده‌اند و هرآنچه را که بشر در طول اعصار آرزو کرده است، محقق ساخته‌اند.روز جهانی کار و کارگر اگرچه زمانی به احقاق حقوق اولیه نیروهای کار و اعتراض برای تحقق عدالت در نظام کار معطوف بود، اما امروزه به لطف تلاش‌های جان‌فشانی هزاران نفر در طول قرن گذشته، دیگر شکی وجود ندارد که راه توسعه از عدالت می‌گذرد.

روز کارگر

توسعه تولیدمحور، که تنها راه توسعه متوازن جوامع است، در گرو نظم برنده-برنده بین همه ذینفعان است. نظم نوینی که در آن هیچ فاصله‌ای بین کارآفرینان و نیروی کار وجود ندارد و همه به موفقیت جمعی معتقدند. در این نظم، هر نیروی کاری به همان اندازه‌ای به محصول و سازمان خود تعلق خاطر دارد که کارآفرین.

این بالاترین و انسانی‌ترین شکل از عدالت است.در دنیای امروز و در حرکت به سوی نسل‌های جدید انقلاب‌های صنعتی و ارتباطی، ذینفعان کار و تولید اذعان دارند که دغدغه‌های آنان نه در تقابل میان کارآفرین و نیروی کار، بلکه در اهداف بزرگ‌تری تعریف و دنبال می‌شود.

اهدافی که به توسعه پایدار و سازگار اشاره دارد تا علاوه بر خلق ثروت و شکوفایی امروز، میراثی از محیط زیست سالم و سرزمینی آباد برای نسل‌های آینده به‌جای گذارد.در نهایت، روز جهانی کار و کارگر نه‌تنها یک گرامیداشت برای نیروی کار، بلکه فرصتی برای تأمل بر ارزش‌های انسانی، وظایف اجتماعی، و آنچه از امروز برای فردا به یادگار خواهیم گذاشت است. به امید صلح و سلامت برای جهانیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1  +  2  =